Hollywoodske celebrity vyzbierali 15 miliónov dolárov na Obamovu kampaň

11.05.2012 Celý región

Los Angeles 11. mája (TASR) - Hollywoodske celebrity vyzbierali vo štvrtok približne 15 miliónov dolárov (11,6 milióna eur) na predvolebnú kampaň prezidenta USA Baracka Obamu.

Benefičnú večeru pre svojich kolegov zorganizoval herec George Clooney vo svojej rezidencii v bohatej losangeleskej štvrti Studio City.

Každý z účastníkov, medzi ktorými nechýbali hviezdy ako Tobey Maguire, Barbra Streisandová, Jack Black, Robert Downey Jr. či Salma Hayeková, zaplatil vstupné vo výške 40.000 dolárov (31.000 eur).

Pozvanie prijal aj samotný Obama. V príhovore obhajoval svoje rozhodnutie podporiť manželstvá homosexuálov, ktoré je podľa neho logickým vyústením myšlienok americkej pluralitnej demokracie.

Posedenie sa konalo vo veľkom stane, ktorý dal Clooney špeciálne na túto príležitosť postaviť na svojom súkromnom basketbalovom ihrisku.

Spoločnosť prominentov si mohli vychutnať aj "šťastlivci" spomedzi obyčajných Američanov - učiteľ z New Jersey a robotník z Floridy, ktorých vylosovali v internetovej lotérii organizovanej Obamovou kampaňou.

Súčasný demokratický šéf Bieleho domu sa bude v novembrových prezidentských voľbách uchádzať o znovuzvolenie. Podľa prieskumov ho však čaká tvrdý súboj s predpokladaným republikánskym kandidátom Mittom Romneym.
 

Vyberte región